Afvalstromen

In de gemeente Westervoort worden diverse soorten afval opgehaald door PreZero.
Uw persoonlijke afvalkalender én alle informatie over afval scheiden vindt u in de Afvalwijzer app. Of kijk op:

Huis-aan-huis

Het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald is soms gratis en soms tegen betaling. Hieronder leest u welk afval gratis wordt opgehaald en voor welk afval u moet betalen.

Gratis

  • GFT (Groente-, fruit- en tuinafval)
  • Papier en karton
  • PMD (Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drinkpakken)
  • Grof tuinafval inzameling in het voor- en in het najaar (inzameldagen vindt u in de afvalwijzer). Vergeet niet om dit eerst bij PreZero te melden via inzamelwijzer PreZeroexterne-link-icoon
    Doe dit uiterlijk de vrijdag voor de ophaaldag, voor 14.00 uur. Geen internet? Bel dan de PreZero servicelijn: 0800-40 50 500.
  • 2Switch kan gratis herbruikbaar huisraad, elektrische en elektronische apparaten (wit- en bruingoed), textiel en oud ijzer ophalen (max 1m3). Kijk op 2Switchexterne-link-icoon of bel met 0900-0205.

Tegen betaling

  • Grof huisvuil. Vergeet niet om dit eerst bij PreZero te melden via inzamelwijzer PreZeroexterne-link-icoon. Doe dit uiterlijk de vrijdag voor de ophaaldag, voor 14.00 uur. Geen internet? Bel dan de PreZero servicelijn: 0800-40 50 500. De inzameldagen staan in de kalender. Bedrijfsafval of materiaal zoals steen, puin, dakpan is niet toegestaan en wordt niet meegenomen.
  • Restafval

In uw wijk

In uw wijk zijn er inzamelplaatsen voor verschillende soorten afval. Deze inzamelplaatsen bevinden zich bijvoorbeeld in en rondom winkels. Denk daarbij aan glasbakken, kledingcontainers, supermarkten, apotheek of bij 2Switch.

Gratis

Afvalbrengstation

Bijna al het afval kunt u kwijt bij het afvalbrengstation.