Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Gezondheidsverklaring

Goed om te weten

  • Het CBR beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk zo gezond bent dat u een auto of een ander motorvoertuig kunt besturen. Daarvoor moet u een Gezondheidsverklaring invullen: een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
  • U vult het formulier van het CBR zelf in en stuurt het ingevulde formulier op naar het CBR. Het adres staat op de Gezondheidsverklaring.
  • U kunt de Gezondheidsverklaring ook kopen in het gemeentehuis. U kunt daarvoor zonder afspraak terecht tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Antwoord van CBR

  • U krijgt van het CBR een medisch verslag. Als u 75 jaar of ouder bent, een rijbewijs met categorieën CDE (of een combinatie daarvan) wilt verlengen of er zijn medische redenen dan moet u met het medisch verslag nog naar een arts.
  • Als u rijgeschikt bent, kunt u daarna een rijbewijs aanvragen in het gemeentehuis.

Meer weten over de Gezondheidsverklaring

Het CBR geeft meer informatie over de Gezondheidsverklaring.

Kosten

Kosten aanvraag gezondheidsverklaring
Product  
Gezondheidsverklaring (papieren formulier in gemeentehuis) € 39,30