permits iconOmgevingsvergunning

Wilt u bouwen of verbouwen, slopen, een inrit aanleggen of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

Goed om te weten

Vergunning nodig of niet

  • Met de vergunningcheck op Omgevingsloket online ziet u of een omgevingsvergunning nodig heeft of dat het omgevingsvergunningvrij is.
  • Soms kan het zijn dat u een melding moet doen. Dit is vaak het geval bij sloop en milieu.
  • Wilt u van de gemeente bevestigd krijgen of iets wel of niet vergunningvrij is? Dan kunt u via het omgevingsloket een conceptaanvraag in dienen. Aan het indienen van een conceptaanvraag zijn wel kosten verbonden conform de legesverordening van de gemeente Westervoort.

Check het bestemmingsplan

Heeft u voor uw bouwplan geen omgevingsvergunning nodig? Dan moet uw plan in sommige gevallen nog wel in het bestemmingsplan passen. In een bestemmingsplan staat precies waar en hoeveel er gebouwd mag worden. U vindt de bestemmingsplannen van Westervoort op de website Ruimtelijkeplannen.nl.

Wanneer het bouwplan of de ontwikkeling niet valt onder de mogelijkheden voor vergunningvrij bouwen en in strijd is met het bestemmingsplan is het mogelijk af te wijken van het bestemmingsplan met toepassing van artikel 4 van Bijlage II Besluit omgevingsrecht. Hierin staan categorieën van gevallen genoemd, waarbij deze afwijkingsbevoegdheid kan worden toegepast. In de Beleidsregels afwijking bestemmingsplannen gemeente Westervoort kunt u nagaan hoe de gemeente Westervoort met deze afwijkingsmogelijkheden omgaat.

Uw bouwplan zal verder getoetst worden aan de welstandseisen. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze welstandsnota.

Monument

Bent u eigenaar van een (rijks/gemeentelijk)monument ? Dan moet u altijd een omgevingsvergunning aanvragen. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

Overleg met gemeente

Op 1 november 2014 is de regelgeving voor vergunningvrij bouwen gewijzigd. Voor vragen verwijzen wij u naar het Omgevingsloket online, waar u een vergunningcheck kunt doen. Heeft u na het doorlopen van de vergunningcheck nog vragen? Neem voor het maken van een afspraak telefonisch contact op met het KlantContactCentrum: (026) 317 99 11. Wij kunnen u dan toelichting geven op de vragen die gesteld worden.

Opvragen kopieën

Als u kopieën van vergunningen / (bouw)tekeningen wilt ontvangen, kunt u deze opvragen via omgevingsvergunning@1stroom.nl . Let op: Hier zijn kosten aan verbonden (zie kosten).

Voorbeelden

Wanneer kunt u vergunningsvrij bouwen? Wanneer heeft u een omgevingsvergunning nodig? Op de website van de Rijksoverheid vindt u voorbeelden van de voorkomende verbouwingen en bouwplannen.

Kosten

Hier vindt u de legesverordeningen van gemeente Westervoort.

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond, in de oneven weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (026) 317 99 11
WhatsApp: (06) 31 96 14 83

 Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 – 12.30 uur

Bezoekadres

Dorpsplein 1
6931 CZ Westervoort

Postadres

Postbus 40
6930 AA Westervoort

E-mailadres

gemeente@westervoort.nl

Telefoonnummer 

(026) 317 99 11

Blijf op de hoogte en volg ons online