Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Verstopping riool melden

Riool verstopt? Zit de rioolverstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente. Wij herstellen de verstopping.

Goed om te weten

Controleren waar de verstopping zit

Controleer eerst of er water staat in de put. Staat er geen water in de controleput? Laat dan vanuit uw woning water wegstromen, zet bijvoorbeeld een kraan open. De put vindt u meestal op de grens van uw terrein, ongeveer 60 centimeter onder de grond. Op de bouwtekening van uw woning staat aangegeven waar het precies zit. De gemeente kan u dit eventueel ook vertellen.

  • Als het water niet bij de controleput komt, zit de verstopping in uw eigen deel van de riolering. Bel een bedrijf dat uw riool kan ontstoppen. U betaalt zelf de kosten
  • Als er water in de controleput blijft staan, is het gemeentedeel waarschijnlijk verstopt. Bel dan de gemeente op telefoon (026) 317 99 11. Buiten kantooruren kunt u de politie bellen op 0900-8844 (lokaal tarief). De politie kan de wacht- en storingsdienst van de gemeente bellen

Kosten

Als de controleput in het gemeentedeel verstopt is:

  • Heeft u de verstopping niet veroorzaakt, dan betaalt u niets. U kunt voor eventuele schade een schadeclaim indienen
  • Heeft u de verstopping in het gemeentedeel zelf veroorzaakt? Dan betaalt u de kosten voor het ontstoppen