Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Subsidies voor activiteiten

Bent u een stichting of vereniging en wilt u een activiteit organiseren op het gebied van sport, recreatie of cultuur voor jongeren, ouderen of gehandicapten? Dan kunt u bij de gemeente subsidie aanvragen. Dit is een bijdrage om deze activiteiten te kunnen doen.

Verordening welzijnssubsidies

Beleidsregels welzijnssubsidies

Vraag over subsidies? Bel de gemeente, tel. (026) 317 99 11

Goed om te weten

Het is mogelijk om incidenteel subsidie aan te vragen. Neem hiervoor contact op met de gemeente, telefoon (026) 317 99 11.

Soorten subsidies

  • Jaarsubsidies worden in het algemeen verleend voor nieuwe activiteiten die naar verwachting vaker zullen worden gehouden.
  • Budgetsubsidies zijn voor activiteiten die al een aantal jaren worden verleend. Een budgetperiode is 3 jaar.
  • Incidentele subsidies worden verleend voor eenmalige activiteiten.
  • Projectsubsidies worden verleend voor de duur van een project. Projectsubsidies kenmerken zich door het eenmalig karakter. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Verantwoording verleende subsidie

Ontvangt u subsidie voor activiteiten? Na afloop van een subsidiejaar dient u de verantwoording bij de gemeente in.

  • Voor reguliere subsidies tot een bedrag van € 5.000,- hoeft u dit niet te doen.
  • Voor incidentele subsidies tot een bedrag van € 1.500,- hoeft u dit niet te doen.

Antwoord van de gemeente

De gemeente beoordeelt uw subsidieverzoek volgens het gemeentelijk subsidiebeleid. De gemeente stuurt u een brief met het antwoord op uw subsidieaanvraag. Bij een eenmalige subsidie (incidentele of projectsubsidie) krijgt u antwoord binnen 13 weken nadat u de aanvraag heeft ingediend. Bij een jaarlijkse subsidie krijgt u antwoord vóór 31 december van het jaar waarin u de aanvraag heeft ingediend.