Speelruimteplan

De gemeente Westervoort vindt het belangrijk dat de openbare ruimte uitnodigt tot spelen & bewegen. En dat er voldoende en goede speelgelegenheden zijn. Daarom hebben we in 2019 een Speelruimteplan vastgesteld: Lekker naar buiten! Om in vijftien jaar de speellocaties te herzien en/of te herinrichten.

Uitvoering 2021

De afgelopen jaren zijn we met de uitvoering aan de slag gegaan. Ondanks financiële moeilijkheden is hierop niet bezuinigd. Ook in 2021 zijn er speelplekken opgeknapt. 

In 2021 gingen we op deze locaties aan de slag: 

 • Begijneslag 
  straatwerk van het trapveldje hersteld, korfbalpaal geplaatst
 • Bergse maat
  basketballijnen gespoten, straatwerk onder tafeltennistafel opgeknapt, voetbalveld gerenoveerd en Jeu de Boules baan opgeknapt
 • Lentsenburg
  drie nieuwe speeltoestellen geplaatst, twee basketbalpalen geplaatst en drie bankjes vernieuwd
 • Molenackers
  klimhuis vervangen en ondergrond verbeterd
 • Zuidelijke Parallelweg 
  voetbalveld gerenoveerd en nieuw hekwerk geplaatst

Wethouder Hans Sluiter:

“Ik ben hier heel blij mee. Juist ook in coronatijd is bewegen en buiten zijn belangrijk. En we investeren op deze manier niet alleen in jeugd en gezondheid, ook in het mooier maken van Westervoort." 

Foto's speelprojecten

Plannen 2022

Voor dit jaar is er ook budget beschikbaar voor de uitvoering. Bij de uiteindelijke invulling van iedere locatie gaat de gemeente samen met omwonenden kijken naar de situatie, het gebruik, de wensen en een passend ontwerp.