Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Peuteropvang

Alle peuters in de gemeente Westervoort mogen naar de peuteropvang. Daar kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar samen spelen, leren en zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van uw kind en zorgt ervoor dat uw kind straks goed voorbereid naar de basisschool gaat.

Voor- en Vroegschoolse Educatie

De gemeente Westervoort vindt dat ieder kind een kans verdient op een goede start op de basisschool. Soms heeft een kind wat meer hulp nodig bij de (taal)ontwikkeling om goed voorbereid te zijn op deze grote stap. Deze kinderen krijgen van het consultatiebureau een VVE-indicatie. VVE betekent Voor- en Vroegschoolse Educatie. Kinderen met een VVE-indicatie mogen vanaf 2 jaar naar de peuteropvang voor 8 uur per week. Hiervoor betaalt u altijd een ouderbijdrage. Zij mogen vanaf 2,5 jaar 8 uur per week extra komen spelen en leren. De gemeente betaalt deze extra 8 uur.

Reguliere peuteropvang

Daarnaast is er voor peuters die geen VVE-indicatie hebben reguliere peuteropvang voor maximaal 8 uur per week:

  • Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag, dan kan uw kind vanaf 2 jaar naar de reguliere peuteropvang voor maximaal 8 uur per week.
  • Heeft u wel recht op kinderopvangtoeslag, dan kan uw kind vanaf 2,5 jaar naar de reguliere peuteropvang voor maximaal 8 uur per week.

Meer informatie vindt u onder het tabblad ‘Kosten’.

​Contact

Heeft u vragen over de kosten van peuteropvang in uw persoonlijke situatie, neem dan contact op met één van de kinderopvangorganisaties.

Heeft u vragen over de aanvullende vergoeding kinderopvang en SMI? Dan kunt u contact opnemen met RSD de Liemers.

Heeft u andere vragen over peuteropvang en VVE? Mail dan naar sociaalloket@1stroom.nl.

Kosten

De kosten van de peuteropvang hangen af van uw inkomen en of uw kind extra hulp nodig heeft. De mogelijkheden leggen we voor u uit.  Zo weet u waar u recht op heeft en of u een toeslag krijgt van de gemeente of de belastingdienst. Neem contact op met de kinderopvangorganisatie van uw keuze om  een berekening te maken voor uw persoonlijke situatie.

Recht op kinderopvangtoeslag

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u een deel van de kosten van de opvang terugkrijgen via de Belastingdienst. U regelt dit zelf via de website van de Belastingdienst. U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen wanneer u voldoet aan deze voorwaarden:

  • U én uw partner werken of volgen een opleiding of traject naar werk.

of

  • U bent alleenstaande ouder en werkt of volgt een opleiding of traject naar werk.
  • U maakt gebruik van geregistreerde kinderopvang.

Geen recht op kinderopvangtoeslag

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? De gemeente Westervoort betaalt 8 uur per week peuteropvang. U betaalt over alle uren een ouderbijdrage aan de kinderopvangorganisatie. Dit is afhankelijk van uw inkomen.
Als uw kind een VVE-indicatie heeft, kan hij/zij vanaf 2 jaar 8 uur per week naar de peuteropvang en vanaf 2,5 jaar 16 uur per week. Over de eerste 8 uur betaalt u een ouderbijdrage. De volgende 8 uur betaalt de gemeente.

Aanvullende vergoeding kinderopvang en sociaal medische indicatie

Op de website van RSD de Liemers vindt u meer informatie over de aanvullende vergoeding kinderopvang en de sociaal medische indicatie (SMI).

Waar

Waar kan uw kind naar de peuteropvang?

In de gemeente Westervoort zijn 6 locaties waar uw kind naar de peuteropvang kan. Op 5 van deze locaties wordt ook VVE aangeboden.

Locaties peuteropvang gemeente Westervoort
Naam Telefoon Website
Kinderdagverblijf Hummelclub (0315) 641443 https://www.humankind.nl/vestigingen/westervoort/kinderdagverblijf-hummelclub
Peuteropvang de Raven (0315) 641443 https://www.humankind.nl/vestigingen/westervoort/peuteropvang-de-raven
Kinderdagverblijf IKC de Hoge Hoeve (026) 3111029 https://www.zonnekinderen.nl/locaties/kdv-ikc-de-hoge-hoeve/
Kinderdagverblijf Sport IKC het Startblok (026) 3114932 https://www.zonnekinderen.nl/locaties/kdv-sport-ikc-het-startblok/
Kinderdagverblijf IKC de Brug (026) 3118974 https://www.zonnekinderen.nl/locaties/kdv-ikc-de-brug/
Montessori Kindcentrum Westervoort (026) 3120925 https://puckenco.nl/montessori-kindcentrum-westervoort