Ongedierte

Heeft u last van muizen, ratten, wespen, insecten, steenmarters of ander ongedierte? Neem contact op met een deskundige ongediertebestrijder. Alleen als de volksgezondheid of veiligheid in gevaar komt, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon (026) 317 99 11.

Wat u moet weten

Bijen of wespen

Bestrijd bijen en wespen niet zelf. Er zijn gediplomeerde ongediertebestrijders die dit op een veilige manier doen. Hier zijn kosten aan verbonden. Heeft u een huurwoning en een extra servicepakket, dan is bestrijding misschien inbegrepen. Neem hiervoor contact op met uw huurbaas.

Ratten

Heeft u last van ratten? Bel dan de gemeente, telefoon (026) 317 99 11. Wij kunnen specialisten inzetten om u te adviseren of een bestrijding uit te laten voeren.

Steenmarters

Bij overlast van steenmarters kunt u contact opnemen (meldpunt) met Staring advies (0314) 64 19 10 (www.staringadvies.nl). Eventuele kosten zijn voor eigen rekening.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente (026) 3179911

Overlast van andere dieren?

Denkt u last te hebben van muizen, kakkerlakken, vlooien, vliegen, enzovoorts? Dan kunt u voor advies over de bestrijding contact met ons opnemen. Voor de bestrijding kunt u eventueel een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Advies?

U kunt de gemeente vragen hoe u ongedierte het beste kunt bestrijden, weren en determineren. Het advies is kosteloos.

pdf Pas op voor dieren langs de weg (PDF, 179.26 KB)