Ongedierte

Heeft u last van muizen, ratten, wespen, insecten, steenmarters of ander ongedierte? Neem contact op met een deskundige ongediertebestrijder. Alleen als de volksgezondheid of veiligheid in gevaar komt, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon (026) 317 99 11.

Goed om te weten

Bijen of wespen

Bestrijd bijen en wespen niet zelf. Er zijn gediplomeerde ongediertebestrijders die dit op een veilige manier doen. Hier zijn kosten aan verbonden. Heeft u een huurwoning en een extra servicepakket, dan is bestrijding misschien inbegrepen. Neem hiervoor contact op met uw huurbaas.

Ratten

Heeft u last van ratten? Bel dan de gemeente, telefoon (026) 317 99 11. Wij kunnen specialisten inzetten om u te adviseren of een bestrijding uit te laten voeren.

Steenmarters

Bij overlast van steenmarters kunt u contact opnemen (meldpunt) met Staring advies (0314) 64 19 10 (www.staringadvies.nl). Eventuele kosten zijn voor eigen rekening.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente (026) 3179911

Overlast van andere dieren?

Denkt u last te hebben van muizen, kakkerlakken, vlooien, vliegen, enzovoorts? Dan kunt u voor advies over de bestrijding contact met ons opnemen. Voor de bestrijding kunt u eventueel een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Advies?

U kunt de gemeente vragen hoe u ongedierte het beste kunt bestrijden, weren en determineren. Het advies is kosteloos.

pdf Pas op voor dieren langs de weg (PDF, 179.26 KB)