Ondernemers stemmen vóór BIZ Het Ambacht

14 december 2023
Nieuws

Een grote meerderheid van de ondernemers op bedrijventerrein Het Ambacht kiest vóór het doorgaan met de Bedrijven Investeringszone (BIZ). Hiermee investeren de bedrijven samen met de gemeente in verdere verbetering van Het Ambacht.

Burgemeester en wethouders maakten op dinsdag 12 december de uitslag bekend van een stemming over voortzetting van de sinds 2019 bestaande BIZ op Het Ambacht. Van de 98 uitgebrachte stemmen zijn er 74% vóór voortzetting. Ook aan de andere wettelijke eisen voor een BIZ is voldaan. Daarmee is de verlenging een feit.

Samen investeren

Deze verlenging betekent dat de ondernemers op Het Ambacht vanaf 1 januari 2024 samen verder investeren in het bedrijventerrein. Er komen o.a. AED’s en een camerasysteem. Met deze en andere activiteiten zorgen de ondernemers ervoor dat het ondernemersklimaat op orde blijft. De activiteiten worden betaald uit de BIZ-heffing. Alle pandeigenaren betalen hieraan mee.

Mijlpaal

Jan Derksen, wethouder economie, is blij met het resultaat: ”Dit is echt wel een mijlpaal! De ondernemers van het bedrijventerrein hebben in grote meerderheid besloten dat de Bedrijven Investeringszone ook voor hun meerwaarde heeft. Dankzij de BIZ kunnen we extra verbeteringen uitvoeren op Het Ambacht. Zo werken we de komende jaren samen verder aan een mooi, dynamisch en veilig bedrijventerrein.”