Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van ons voor mantelzorgers. Zodra er meer informatie is over het aanvragen van het mantelzorgcompliment 2024, vindt u die informatie hier. 

Mantelzorgondersteuning

In de gemeenten Duiven en Westervoort zijn mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Het Servicepunt Mantelzorgexterne-link-icoon ondersteunt mantelzorgers uit Duiven en Westervoort en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het Servicepunt biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Santé Partners Welzijn - gemeenten Duiven en Westervoort en is gevestigd aan de Fuutstraat 50, 6921 JH in Duiven. Het Servicepunt Mantelzorg is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 250 700.