informal-care iconMantelzorg

Mantelzorg is alle hulp aan een iemand die een beperking heeft, chronisch (psychisch) ziek, of hulpbehoevend is. De hulp wordt gegeven door een mantelzorger. Dit is iemand die dichtbij de mantelzorgontvanger staat. Vaak is dit een partner, ouder of kind, maar het kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

Mantelzorgcompliment

Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen is geen mantelzorg.

Als mantelzorger vindt u het misschien heel gewoon dat u zorgt voor iemand die belangrijk voor u is. Maar het is ook  bijzonder. Soms kan het wel eens zwaar zijn. Als gemeente kunnen wij u op verschillende manieren ondersteunen.

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Westervoort voor mantelzorgers. Het compliment bedraagt € 10,-. U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen van september tot en met november 2023. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Servicepunt Mantelzorg

Het Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers uit Duiven en Westervoort en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het servicepunt biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Onder andere door het geven van informatie, het meedenken over mogelijkheden, contact met andere mantelzorgers en het organiseren van activiteiten.
Het Servicepunt werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Santé Partners Welzijn (voorheen Mikado) en is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 25 07 00 of per e-mail: welzijn@santepartners.nl.

Activiteiten voor mantelzorgers

Door het jaar heen worden er verschillende activiteiten verzorgd voor mantelzorgers. Wilt u hierover geïnformeerd worden? Dan kunnen wij u op de mailinglijst zetten. U ontvangt dan de informatie over de activiteiten. Geef uw e-mailadres door via welzijn@santepartners.nl.

Dag van de Mantelzorg

Op de Dag van de Mantelzorg (ieder jaar in november) worden mantelzorgers in heel Nederland in het zonnetje gezet. Het Servicepunt Mantelzorg organiseert een gezellig en ontspannen dagje uit, speciaal voor u.

Jonge Mantelzorgers

Voor Jonge Mantelzorgers organiseert het Servicepunt Mantelzorg ook activiteiten. Mantelzorgers tussen de 6 en 24 jaar uit Duiven en Westervoort kunnen in aanmerking komen voor een mantelzorgcompliment in de vorm van een bioscoopbon. In de week van de jonge mantelzorgers in de eerste week van juni kunnen jonge mantelzorgers zelf een bioscoopbon aanvragen bij het Servicepunt Mantelzorg. Ook iemand uit het netwerk van een Jonge Mantelzorger of een betrokken professional kan een aanvraag doen.

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond, in de oneven weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (026) 317 99 11
WhatsApp: (06) 31 96 14 83

 Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 – 12.30 uur

Bezoekadres

Dorpsplein 1
6931 CZ Westervoort

Postadres

Postbus 40
6930 AA Westervoort

E-mailadres

gemeente@westervoort.nl

Telefoonnummer 

(026) 317 99 11

Blijf op de hoogte en volg ons online