Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van ons voor mantelzorgers. Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient, dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen.

Het aanvragen van een mantelzorgcompliment kan vanaf 1 september 2021 tot en met 1 december 2021.

Woont u in Westervoort en heeft u een mantelzorger? Dan kunt u van 1 september tot en met 1 december voor uw mantelzorgers een compliment aanvragen. U krijgt dan een VVV-bon ter waarde van € 10,00 voor uw mantelzorger. 

De voorwaarden voor het compliment zijn:

  • De mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend, buur of goede kennis.
  • De mantelzorgontvanger heeft psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronisch ziekte of handicap.
  • De mantelzorg overstijgt de gebruikelijke hulp. Dat betekent dat er minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp geboden wordt. De hulp is meer dan de normale dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten.
  • De zorg is onbetaald en is geen vrijwilligerswerk.
  • De mantelzorgontvanger woont in de gemeente Westervoort. De mantelzorger mag buiten de gemeente wonen.

Aanvragen

Heeft u in 2020 het mantelzorgcompliment ontvangen en heeft u hier nog steeds recht op? Dan hoeft u niets te doen. De VVV-bon wordt in september per post aan u toegestuurd.

Heeft u nog niet eerder het mantelzorgcompliment aangevraagd? U vraagt het mantelzorgcompliment online aan met uw DigiD. Een papieren versie invullen is niet meer mogelijk. Het aanvragen kan vanaf 1 september tot en met 1 december.

Toekenning

Het aanvraagformulier maakt gebruik van verplichte velden. Op basis daarvan kijkt de gemeente of u in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment. Per adres kunt u één compliment aanvragen. De VVV-bon wordt begin december naar u opgestuurd.

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment of over het aanvragen ervan? Neem dan gerust contact op met het Sociaal Loket van de gemeente Westervoort. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur via telefoonnummer (026) 317 99 11.

Mantelzorgondersteuning

In de gemeenten Duiven en Westervoort zijn mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Het Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers uit Duiven en Westervoort en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het Servicepunt biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Mikado en is gevestigd aan de Fuutstraat 50, 6921 JH in Duiven. Het Servicepunt Mantelzorg is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 282 032 of per e-mail: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl.