Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

Woont u in Duiven of in Westervoort en heeft u een mantelzorger? Dan kunt u vanaf 2 september tot en met 31 december 2020 voor uw mantelzorger een compliment aanvragen. U krijgt dan een eenmalige waardering van € 100,- voor uw mantelzorger. U kunt desgewenst het mantelzorgcompliment verdelen over meerdere mantelzorgers.

Let op: per huishouden kunt u slechts één mantelzorgcompliment aanvragen.

Mantelzorgcompliment aanvragen

Goed om te weten

Voorwaarden mantelzorgcompliment

U kunt een mantelzorgcompliment aanvragen als:

  • De mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend, buur of goede kennis.
  • De persoon psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronische ziekte of handicap heeft.
  • De mantelzorg de gebruikelijke hulp overstijgt. Dat betekent dat er minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp geboden wordt. Die hulp is meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten.
  • De zorg onbetaald en geen vrijwilligerswerk is.

Aanvraagformulier en hoe verder?

U kunt het aanvraagformulier online invullen. Het formulier is ook af te halen bij de Servicebalies van de gemeente Duiven en Westervoort. Als degene die de mantelzorg ontvangt niet zelf de aanvraag kan doen, kan de mantelzorger het Mantelzorgcompliment aanvragen. Wij gaan uw aanvraag zo spoedig mogelijk beoordelen en het Mantelzorgcompliment 2020 uitbetalen. Indien nodig bellen wij u of uw mantelzorger.

U kunt in het aanvraagformulier ook toestemming geven dat wij de gegevens van de mantelzorger doorgeven aan het Servicepunt Mantelzorg. Meer informatie over deze ondersteuning vindt u onder het kopje Mantelzorgondersteuning.

Vragen?

Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar via het Sociaal loket: (0316) 279 111 op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.

Stuur het formulier vóór 31 december 2020 naar sociaalloket@duiven.nl of naar gemeente Duiven, postbus 6, 6920 AA Duiven. Dit geldt ook voor zorgvragers uit Westervoort.

Het formulier kan ook worden ingeleverd bij de servicebalies van de gemeente Duiven en Westervoort.

Mantelzorgondersteuning

In de gemeenten Duiven en Westervoort zijn mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Het Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers uit Duiven en Westervoort en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het Servicepunt biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Mikado en is gevestigd aan de Fuutstraat 50, 6921 JH in Duiven. Het Servicepunt Mantelzorg is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 282 032 of per e-mail: MVT@mikado-welzijn.nl.