Zaterdag 4 april en zondag 5 april vindt noodzakelijk onderhoud plaats aan systemen van de gemeente. Tijdens dit onderhoud is het indienen van een aanvraag met DigiD, eHerkenning en het maken van een afspraak met de gemeente niet mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak.

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

U kunt geen mantelzorgcompliment meer aanvragen, aanvragen kon tot 31 december 2019.

Goed om te weten

Voorwaarden mantelzorgcompliment

U kunt een mantelzorgcompliment aanvragen als:

  • De mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend, buur of goede kennis.
  • De persoon psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronische ziekte of handicap heeft.
  • De mantelzorg de gebruikelijke hulp overstijgt. Dat betekent dat er minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp geboden wordt. Die hulp is meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten.
  • De zorg onbetaald en geen vrijwilligerswerk is.

Mantelzorgondersteuning

In de gemeenten Duiven en Westervoort zijn mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Het Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers uit Duiven en Westervoort en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het Servicepunt biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Mikado en is gevestigd aan de Fuutstraat 50, 6921 JH in Duiven. Het Servicepunt Mantelzorg is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 28 20 32 of per e-mail: MVT@mikado-welzijn.nl.