Laura Kaper beoogd wethouder gemeente Westervoort

17 mei 2024
Nieuws

Laura Kaper is door de fractie van D66 voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de gemeente Westervoort. In de raadsvergadering van 27 mei stemmen de raadsleden over haar benoeming.

Laura Kaper is de beoogd opvolger van wethouder Hans Sluiter die per 1 april zijn functie heeft neergelegd. Zij (1971) woont in Wageningen en is sinds 2006 lid van D66. In 2018 werd zij politiek actief als raadslid voor D66 Wageningen. In 2019 nam zij de rol van fractievoorzitter op zich. Daarnaast is zij werkzaam als architect, adviseur en projectmanager. 

Laura Kaper krijgt een uitgebreide portefeuille. Deze is definitief vanaf 28 mei en vanaf die datum te vinden op deze website. Zij gaat zich in Westervoort bezighouden met accommodatiebeleid, werk en inkomen, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, bouwzaken, grondzaken, duurzaamheid (integraal), energie, afval & milieu, vergunningen, toezicht en handhaving, circulaire economie, RES (regionale energietransitie), verkeer, vervoer & mobiliteit. Verder wordt zij verantwoordelijk voor een aantal projecten en wordt zij binnen de Groene Metropoolregio lid van de commissies groene groeiregio en circulaire regio.

Burgemeester Arend van Hout is blij met de komst van Laura Kaper: “Laura is een ervaren politicus die als fractievoorzitter haar sporen heeft verdiend. Ook haar beroepsmatige achtergrond past uitstekend bij de voorgestelde portefeuille.”