Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Koninklijke onderscheiding

Kent u iemand uit Westervoort die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente.

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport, wetenschap of in zijn reguliere werk.

Voordragen

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met de gemeente, telefoon (026) 317 99 11. Wij kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.

Let op: dien uw voorstel op tijd in. De aanvraagprocedure kost veel tijd. Voor de lintjesregen rond Koningsdag moet uw voorstel vóór 1 juli van het jaar ervoor bij ons binnen zijn. Voor een tussentijdse onderscheiding (dus op een ander moment dan Koningsdag) moet u het voorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum indienen.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website lintjes.nl. Daar vindt u ook het voorstelformulier.