traffic iconFietspaaltjes

Paaltjes op fietspaden kunnen tot ongelukken leiden. Fietsers kunnen er tegenaan rijden en hierdoor vallen. De gemeente Westervoort gaat onnodige en onveilige paaltjes op fietspaden daarom verwijderen of verbeteren.

Aanpak paaltjes fietspaden

Kennisinstituut CROW heeft de richtlijnen voor palen op fietspaden sinds kort aangepast. Het doel: zo min mogelijk palen op fietspaden. Is een paaltje toch nodig? Dan staat in die richtlijnen hoe dit veilig kan.

Kleine en grote aanpassingen

GroenLinks heeft met inwoners van Westervoort alle paaltjes op fietspaden in de gemeente in kaart gebracht. De gemeente heeft alle plekken met paaltjes beoordeeld. Niet alle paaltjes voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Soms is een kleine aanpassing nodig, een andere keer wat groter. Per paaltje bekijken we wat we doen. Inmiddels is op een plek de situatie al aangepast door het fietspad te versmallen, zodat er geen auto’s meer door passen. Op andere plekken worden paaltjes vervangen of beter zichtbaar gemaakt. Er zijn ook al paaltjes definitief of tijdelijk weggehaald.

Inloopbijeenkomst 30 mei

Voor de overgebleven aan te passen fietspaaltjes heeft de gemeente tekeningen gemaakt. De oplossingen die we hebben bedacht, bespreken we nu eerst tijdens een inloopavond op dinsdag 30 mei van 19.00 tot 21.00 uur in de hal van het gemeentehuis. We horen dan graag wat u van onze plannen vindt. Want als omwonende of gebruiker van de fietspaden kent u de situaties uit de dagelijkse praktijk. Misschien ziet u nog bezwaren of heeft u andere ideeën. Op basis van de reacties kunnen we de tekeningen dan nog aanpassen.

Planning

De definitieve tekeningen vindt u straks op deze pagina. In de herfst hopen we de eerste locaties aan te passen. Hierbij kijken we of eerst er plannen zijn in de omgeving. Bijvoorbeeld werk aan de riolering of een herinrichting van een straat. Want dan kunnen we dingen combineren. Waar dat niet zo is, passen we de locaties één voor één aan. We beginnen hierbij op de plekken waar de meeste mensen fietsen. Bijvoorbeeld in de buurt van het station.

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond, in de oneven weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (026) 317 99 11
WhatsApp: (06) 31 96 14 83

 Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 – 12.30 uur

Bezoekadres

Dorpsplein 1
6931 CZ Westervoort

Postadres

Postbus 40
6930 AA Westervoort

E-mailadres

gemeente@westervoort.nl

Telefoonnummer 

(026) 317 99 11

Blijf op de hoogte en volg ons online

Wij zijn bereikbaar via