Begraafplaatsen

U kunt veel zaken voor een begrafenis of crematie samen met uw uitvaartbegeleider regelen. Bijvoorbeeld de aangifte van overlijden, keuze voor begraven of cremeren, welke begraafplaats, welk graf of asbestemming en welk gedenkteken.

De begraafplaatsen

Gemeentelijke begraafplaats Brouwerslaan

Beheerder A. Bakker
Brouwerslaan
6931 AA Westervoort
telefoon (026) 317 99 11

Gemeentelijke begraafplaats Kerkstraat

Beheerder A. Bakker
Kerkstraat
6931 AA Westervoort
telefoon (026) 317 99 11

Contact

Informatie over begraven

Graven en asbestemmingen

Op begraafplaats Brouwerslaan kunt u kiezen voor een eigen graf (ook wel familiegraf genoemd), een algemeen graf of een van de asbestemmingen.

Eigen graf

Een eigen graf is een graf met een grafrecht voor bepaalde tijd. Degene die de grafrechten heeft, bepaalt zelf wie er in het graf begraven mag worden. Ook kunt u het graf naar eigen wensen inrichten. De gemeente Westervoort verzorgt het onderhoud. Op begraafplaats Brouwerslaan zijn eigen (familie)graven en algemene graven, elk met eigen tarieven:

Algemeen graf

In een algemeen graf worden 2 overledenen begraven die meestal geen familie van elkaar zijn. Er is een speciale afdeling voor algemene kindergraven. De gemeente Westervoort bepaalt de plek van een algemeen graf en de volgorde van begraven. Algemene graven zijn voor een periode van maximaal 20 jaar. Daarna wordt de grafsteen verwijderd. De stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf.

Vergunning grafmonument

Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf plaatsen? Daarvoor hebt u een vergunning nodig. Meestal regelt de steenhouwer dit maar u kunt ook zelf een vergunning aanvragen bij de gemeente. U betaalt voor de vergunningaanvraag.

Asbestemming

Op begraafplaats Brouwerslaan kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden om een asbus of urn bij te zetten. In het Columbarium kan dat in een nis met afdekplaat, in de urnentuin in een keldertje met lessenaardeksel. U kunt de asbus of urn ook bijzetten op een eigen graf of de as erin verstrooien. U mag de as niet óp het graf verstrooien.

Tijden

Tijden begraven

Maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur vinden begrafenissen plaats.

Openingstijden

Begraafplaats Brouwerslaan is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De toegangshekken zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.