Aanleg glasvezel in Westervoort

05 september 2022
Nieuws

DELTA Netwerk is bezig met de aanleg van glasvezel in Westervoort. Het bedrijf heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente.

Update nieuwsbericht 5 september 2022

Snel internet

Glasvezel biedt snel en stabiel internet. DELTA Netwerk is begin 2022 gestart met een campagne om voldoende deelnemers te werven voor een glasvezelnetwerk in Westervoort. Inwoners konden zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Veel mensen hebben dit gedaan. Voldoende voor DELTA om het glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. 

Planning aanleg

DELTA Netwerk is in juli 2022 begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Aannemer SPIE Nederland doet de uitvoering en zorgt ook voor de communicatie met bewoners. Begin 2024 is het glasvezelnetwerk gereed.

Wat doet de gemeente?

Ieder (nuts)bedrijf dat in de gemeente Westervoort kabels en leidingen wil aanleggen, moet voldoen aan dezelfde technische en financiële voorwaarden. Dat is voor glasvezel niet anders. Denk aan een minimale graafdiepte om latere schade te voorkomen. En afspraken over toezicht op de uitvoering. De gemeente ziet erop toe dat ook DELTA Netwerk zich aan deze voorwaarden houdt. De gemeente is niet betrokken bij de (promotie-)campagne voor glasvezel.

Aansluiten op glasvezel

Benieuwd of u ook kunt aansluiten op glasvezel? Of wilt u meer informatie over glasvezel, de kosten en aanmelden? Doe een postcodecheck op www.deltanetwerk.nlexterne-link-icoon.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van aannemer SPIE Nederland, via 088 31 31 042 of via gelderland@mijnglasvezelaansluiting.nl.