Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Week van de Veiligheid in Westervoort

18 oktober 2021
Week 41 (van 11 tot en met 17 oktober) stond in het teken van veiligheid. Op allerlei manieren besteedden de veiligheidspartners in sociale media èn met fysieke acties aandacht aan onderwerpen als wapenbezit, ondermijning, brandveiligheid en meer.

Burgemeester Arend van Hout samen met de BOA`s in de wijk

Op maandag 11 oktober, is burgemeester Arend van Hout  samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in de wijk geweest. Doel hiervan is om informatie uit te wisselen wat zich zoal in de wijken afspeelt. Samen met de BOA’s keek hij onder andere naar parkeergedragingen bij de scholen, algemene parkeergedragingen in de wijk, zaken rondom jeugd, hondenoverlast buitendijks in de Hondsbroeksche Pleij, voetbalvelden van verenigingen en naar de stationsomgeving. 

Burgemeester Arend van Hout samen met boa's en kinderen op een voetbalveld

Rookmelder challenge

In oktober zijn ook de nationale brandpreventieweken. Het thema is net zoals vorig jaar ‘Rookmelders redden levens’. Er is een challenge in het leven geroepen onder alle burgemeesters van regio Gelderland-Midden. In de challenge hangen zij binnen 1 minuut een rookmelder op met een ontstopper. Natuurlijk hing ook burgemeester Arend van Hout een rookmelder op, in 18 seconden nog wel! 
Het doel is om niet alleen de inwoners van Gelderland-Midden, maar ook de inwoners van heel Nederland bewust te maken van het belang van rookmelders en hen aan te zetten tot het kopen en ophangen van rookmelders in hun huis.  

Actie tegen wapenbezit onder jongeren: Drop je knife en doe wat met je life

De nieuwe campagne “Drop je knife en doe wat met je life” kreeg deze week ook aandacht. De campagne wil het messenbezit onder jongeren tegengaan. Een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties, want met een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt met alle ellendige gevolgen van dien. 

Poster Drop je knife en doe wat met je life

DOR-controle

In Westervoort zijn controles gehouden van het digitaal opkoopregister. Dit is het register waarin handelaren van tweedehands goederen moeten bijhouden wat zij in- en verkopen. Dit register is bedoeld om heling tegen te gaan. Het register is gekoppeld aan het politiesysteem. 
Er zijn twee ondernemingen gecontroleerd. Hierbij is geconstateerd dat bij beide van deze ondernemingen verbeteringen nodig waren.