Voorjaarsnota: tijd voor keuzes

26 juni 2019
Wat gaat gemeente Westervoort het komende jaar allemaal doen? In de Voorjaarsnota maakt de gemeente belangrijke keuzes over hoe en waaraan het geld wordt uitgegeven.

In de special leest u waar de burgemeester en wethouders zich het komende jaar voor inzetten en wat u als inwoners daar van gaat merken.  Op 1 juli 2019 beslist de gemeenteraad over de Voorjaarsnota.

Lees in de special het persoonlijke verhaal van alle collegeleden.. Ze lichten wat onderwerpen toe uit de voorjaarsnota die binnen hun takenpakket (portefeuille) vallen.

pdf Voorjaarsnota (PDF, 5.7 MB)

Investeren in de toekomst

De hele voorjaarsnota staat in het teken van de toekomst. Duurzaamheid en een circulaire economie gaan meer aandacht krijgen. Ook de woningbouw staat hoog op de lijst van investeringen. De jeugd heeft de toekomst, dus er komt extra geld voor Jeugdzorg. Westervoort is financieel gezond dus we kunnen ons dorp steeds mooier maken.

We betrekken onze inwoners graag bij alles wat we willen doen. Daarom is er in het najaar een Dialoogweek waar we met u in gesprek gaan over thema’s die voor u belangrijk zijn. Elke wethouder vormt daarnaast een panel met inwoners om over zijn onderwerpen te praten. Samen met u maken we van Westervoort de mooiste gemeente van Nederland!