Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Vervanging ID-kaarten met storing in chip

29 maart 2021
Als u eind maart 2021 een brief heeft ontvangen van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) over uw nieuwe ID-kaart met een storing in de chip, dan kunt u deze gratis vervangen bij de gemeente. Het vervangen kan tot uiterlijk 1 september 2022.

Wat is er aan de hand?

De nieuwe ID-kaarten die zijn uitgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021 met modelnummer 012 hebben een storing in de chip en de inlogfunctie. Met de ID-kaart zelf is niets aan de hand. U kunt de ID-kaart gewoon gebruiken om u veilig te identificeren en binnen Europa te reizen.

Deze ID-kaart heeft een extra functie: de inlogfunctie. Daarmee kunt u inloggen op bijvoorbeeld een website van de overheid of van een zorginstelling. Helaas heeft de RvIG gemerkt dat er na het activeren van de inlogfunctie een storing in de chip ontstaat. Hierdoor kan het voorkomen dat de ID-kaart niet goed wordt uitgelezen door een documentscanner. Bijvoorbeeld bij een bank of ziekenhuis, als daar gebruik wordt gemaakt van een documentscanner. 

Vervanging ID-kaart via de gemeente

De gemeente is geïnformeerd over deze productiefout. Voor de vervanging van uw ID-kaart kunt u een afspraak maken, zodat u gratis en gemakkelijk uw kaart kunt vervangen.

Neem uw huidige ID-kaart en een recente pasfoto mee. Als u de nieuwe ID-kaart heeft ontvangen, dan krijgt u een nieuwe brief met pincode van DigiD waarmee u de inlogfunctie van uw nieuwe ID-kaart kunt activeren. 

Afspraak maken

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van de RvIG.