Trouwen en geregistreerd partnerschap

De dag waarop u elkaar het jawoord geeft, is de mooiste dag van uw leven. Of u nu trouwt of uw partnerschap laat registreren. In Westervoort kunt u de dag vieren op diverse locaties in de gemeente en op elke dag van de week. En met de trouwambtenaar die u wilt.

Maak hiervoor een afspraak, telefoon (026) 317 99 11

Goed om te weten

Eerst melding maken

Voordat u trouwt of uw partnerschap laat registreren, moet u daarvan melding maken. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Neemt u daarvoor contact met ons op: (026) 3179911

Trouwlocaties in Westervoort

Natuurlijk kunt u trouwen of uw partnerschap laten registreren in het gemeentehuis van Westervoort. Maar u mag ook een andere locatie in de gemeente kiezen. De volgende locaties zijn officieel aangewezen:

Daarnaast is het ook mogelijk dat voor uw huwelijk of partnerschap een bijzondere locatie in de gemeente Westervoort speciaal wordt aangewezen. Er zijn diverse mogelijkheden, als uw trouwlocatie maar veilig is voor u en uw gasten.

Wilt u buiten het gemeentehuis trouwen of uw partnerschap laten registreren? Regel uw trouwlocatie dan voordat u de melding maakt. Neem in dit geval ruim op tijd contact op met de gemeente.

Getuigen kiezen

  • Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn, maximaal 4.
  • Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.
  • Heeft u uw getuigen gekozen? Kom dan met kopieën van hun identiteitsbewijzen naar het gemeentehuis. Als het kan, bij de melding.
  • De gemeente Westervoort kan eventueel ook zelf voor 2 getuigen zorgen.

Trouwambtenaar kiezen

Wie gaat uw huwelijk of partnerschap sluiten? U kunt zelf uw trouwambtenaar kiezen.

Situatie vanaf 1 januari 2018

Als u na januari 2018 trouwt of geregistreerd partnerschap aangaat, geldt automatisch de beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat alleen vermogen dat tijdens het huwelijk of het partnerschap van u samen is. Bezittingen of schulden van voor het huwelijk vallen niet in de gezamenlijke boedel.

Wilt u tijdens uw huwelijk of partnerschap uw bezittingen of schulden apart houden dan moet hiervoor naar de notaris. Deze situatie verandert niet door de nieuwe wet.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website notaris.nl

Kosten

Trouwen in Westervoort 2019
Maandag tot en met donderdag € 326,00
Vrijdag € 370,00
Zaterdag en zondag € 705,00
Maandag 10.00 en 10.15 uur gratis*
Maandag tot en met donderdag NH/Vredenburg € 504,00
Vrijdag NH/Vredenburg € 545,00
Zaterdag NH/Vredenburg € 880,00
Huwelijk op locatie maandag tot en met donderdag € 388,00
Huwelijk op locatie vrijdag € 429,00
Huwelijk op locatie zaterdag en zondag € 765,00
Extra kosten  
Afschrift akte van huwelijksaangifte of partnerschapsaangifte € 13,40
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 23,90
Getuige huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie € 29,75

* Het gratis huwelijk of partnerschap wordt gesloten in een spreekkamer in het gemeentehuis. De eenvoudige ceremonie vindt plaats met beide partners en maximaal 4 getuigen, en zonder gasten, bode en toespraak. Voorwaarde voor een gratis huwelijk of partnerschap is dat een van beide partners staat ingeschreven in Westervoort.