Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten

TONK: nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood

De gemeente gaat de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) uitvoeren. Op dit moment is er nog niet veel bekend over de regeling. Wij houden u op de hoogte!

Wat is TONK?

Door de coronacrisis kunnen huishoudens te maken krijgen met onvoorziene terugval van hun inkomen. Zij kunnen hierdoor ineens de noodzakelijke kosten niet meer betalen. De overheid heeft daarom een noodmaatregel aangekondigd: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Dit is een tijdelijke aanvulling op de bestaande Bijzondere Bijstand en is speciaal bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor de bestaande regelingen.

Het kabinet reserveert hiervoor 130 miljoen euro in het eerste half jaar van 2021.

Aanvragen TONK naar verwachting vanaf medio maart

De verwachting is dat de TONK vanaf medio maart 2021 bij de gemeente kan worden aangevraagd. De TONK gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari tot en met 30 juni 2021. Het is nu nog niet duidelijk wie ervoor in aanmerking komen en wat de randvoorwaarden en regels zijn.

Zodra er meer informatie is over de regeling en hoe u dit kunt aanvragen, wordt dat op deze pagina gepubliceerd. Houd deze pagina dus in de gaten als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen.