Stempas

U ontvangt uw stempas uiterlijk donderdag 9 mei 2019. Als u gaat stemmen neemt u uw stempas mee en ook een geldig identiteitsbewijs. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar zijn verlopen. Zonder identiteitsbewijs én stempas mag u niet stemmen.

Wie mag stemmen?

Stemgerechtigd zijn degenen die:

  • De Nederlandse nationaliteit bezitten;
  • Niet van het kiesrecht zijn uitgesloten;
  • Op dinsdag 9 april 2019 inwoner van de gemeente Westervoort zijn;
  • Op donderdag 23 mei 2019 achttien jaar of ouder zijn.

Stemmen als niet-Nederlander

Heeft u de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie, maar wilt u graag in Nederland stemmen voor de verkiezingen van de (Nederlandse) leden van het Europees Parlement op 23 mei? Dan moet u dit eerst laten registreren met het formulier Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (Y 32). Wanneer dit voor u van toepassing is en u bent inwoner van de gemeente Westervoort heeft u hier al bericht over ontvangen.

pdf Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (Y 32) (PDF, 24.74 KB)

Stempas

Bent u uw stempas kwijt of heeft u geen stempas ontvangen? Dan kunt u tot woensdag 22 mei 2019 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij de Servicebalie in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 12.30 uur.

Vindt u uw 'oude' stempas terug, dan kunt u daarmee niet stemmen. U kunt alleen met de nieuwe stempas uw stem uitbrengen.

Stemmen met volmacht

Als een andere kiezer u heeft gevraagd om voor hem te stemmen, dan is het belangrijk dat u een kopie van het legitimatiebewijs van de ander meeneemt naar het stembureau.