Start coalitieonderhandelingen

23 maart 2018
Op 21 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag is vanmorgen officieel vastgesteld: 6 zetels voor het CDA, 3 voor de SP, 3 voor de VVD, 2 voor GroenLinks, 2 voor D66 en 1 voor de PvdA. Vanavond zijn alle politieke partijen bij elkaar gekomen als start van de coalitieonderhandelingen.

Nieuwe gemeenteraad

Op 21 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag is vanmorgen officieel vastgesteld: 6 zetels voor het CDA, 3 voor de SP, 3 voor de VVD, 2 voor GroenLinks, 2 voor D66 en 1 voor de PvdA. Maandag 26 maart worden de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht en is het afscheid van de vertrekkende raadsleden. Donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Beide raadsvergaderingen starten om 20:00 uur en zijn ook te volgen via livestream.

Coalitieonderhandelingen

Vanavond zijn alle politieke partijen bij elkaar gekomen als start van de coalitieonderhandelingen. Het CDA zal, als grootste partij, de coalitieonderhandelingen openen. Het CDA heeft aangegeven van start te gaan met een informatieronde waarin met alle partijen een ori├źnterend gesprek wordt gevoerd. In deze informatieronde wordt de uitslag geduid en zal een nadere verkenning plaats vinden van overeenkomsten en breekpunten.

Nadat er duidelijkheid is over de mogelijke samenstelling van de coalitie volgt nadere informatie.