Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Reminder: Wij zijn op zoek naar de meest duurzame ondernemer van de gemeenten Duiven en Westervoort!

16 juni 2021
De gemeenten, MKB Duiven en Ondernemend Westervoort organiseren de duurzaamheidsprijs. Ben je ondernemer in de gemeenten Duiven of Westervoort en ben je bezig met duurzaamheid? Of ken je een ondernemer die een goede kandidaat zou zijn? Meld je dan aan als kandidaat voor de duurzaamheidsprijs!

Uit alle inzendingen worden de drie meest duurzame bedrijven geselecteerd en zij mogen zich presenteren op donderdag 14 oktober 2021 in zalencentrum Wieleman in Westervoort. Hierna gaat de vakjury en het publiek bepalen wie de uiteindelijke winnaar is en wie zich de meest duurzame ondernemer van de gemeenten Duiven en Westervoort mag noemen!

De vakjury bestaat uit wethouders Gemma Tiedink (Duiven) en Hans Breunissen (Westervoort), directeur Astrid Huitink van Rabobank Arnhem en omstreken en Wim Nabbe van Groene Allianties de Liemers.

Goed om te weten: het is niet vereist om lid te zijn van MKB Duiven of Ondernemend Westervoort. Iedere duurzame ondernemer kan deelnemen. Dat kan met een aanbeveling op papier, maar ook met een filmpje of podcast. Let op: het gaat niet om de lengte, maar om de motivatie en de argumenten. Om enige richting te geven moet in ieder geval invulling worden gegeven aan de volgende vier criteria

 1. Mens
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of fairtrade inkoopbeleid.
 2. Milieu
  Welke duurzame maatregelen worden er binnen het bedrijf al genomen en hoe pakken die uit? Denk aan: grondstoffengebruik, energiemaatregelen, vervoer, materiaalgebruik en cradle to cradle.
 3. Maatschappij
  Op wat voor manier neem je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid?
 4. De Liemers
  Als ondernemer in de gemeenten Duiven en Westervoort heb je baat bij de regio de Liemers, maar zijn er ook manieren waarop je als ondernemer zelf bijdraagt binnen de regio? Denk aan streekgebonden productie, invloed op bedrijfstakken in de streek of samenwerking met maatschappelijke organisaties.

Tot slot, mogelijk ter inspiratie: extra ‘punten’ verdient het bedrijf dat met duurzaam werk aandacht weet te trekken bij afnemers, leveranciers en relaties. En dat daarmee misschien anderen aanzet om duurzamer te gaan ondernemen.

Jezelf of een andere ondernemer aanmelden? Stuur dan een e-mail met je motivatie naar:

info@ondernemendwestervoort.nl

U kunt de gemeente via de website: meesttoegankelijkegemeente.nl beoordelen. Lukt dit niet dan kunt u in het gemeentehuis ook een papierenversie ophalen en invullen.