Olympia's Tour door de gemeente Westervoort

Gemeente Duiven is op vrijdag 14 september 2018 finishplaats van de Olympia’s Tour. De wielrenners komen tijdens de route ook door Westervoort. Hier leest u alles over de etappe, de route en wat dit betekent voor de verkeerssituaties en de bereikbaarheid. Informatie die voor u als inwoner of organisatie handig is om te weten. De informatie op deze pagina wordt nog verder aangevuld.

Heeft u een vraag en is deze na het lezen van de info nog niet beantwoord? Neem dan contact op met de gemeente Westervoort via telefoonnummer (026) 317 99 11 of stuur een mail naar gemeente@westervoort.nl.
 

Algemene informatie etappe

Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland en van oudsher dé opleidingskoers voor de beste amateurs, nationaal en internationaal. De vierde etappe van Olympia’s Tour 2018 start op vrijdag 14 september om 12 uur in Nijverdal.
Naar verwachting rijden de wielrenners om 13.45/14.00 uur de gemeente Duiven in. Hierna rijden ze drie rondes van 22,3 km. Deze ronde gaat door Duiven, Westervoort, Loo, Groessen en eindigt in het centrum van Duiven.

Finish

De finish wordt tegen 15.30/15.35 uur bereikt (Kastanjelaan in Duiven, ter hoogte van de parkeerplaats aan het Liemersplein). 

Route en bereikbaarheid

Het is niet te voorkomen dat met de organisatie van een professionele wielerronde als de Olympia’s Tour mensen ook hinder kunnen ondervinden van het evenement. De organisatie heeft oog voor de bereikbaarheid in alle opzichten, maar de koers heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Westervoort op 14 september.

De route

Op de kaarten die u hieronder kunt openen, ziet u de route die de wielrenners afleggen.

pdf Olympia's tour 2018 route (PDF, 4.15 MB)

pdf Olympia's tour 2018 etappe 4 Nijverdal-Duiven (PDF, 2.79 MB)

Ze slaan vanaf de Rijksweg linksaf en rijden via de Rivierweg en de Heilweg weer richting Duiven. Dat gebeurt 3 keer (ze rijden 3 keer dezelfde ronde).

Afsluiting wegen

Als de wielrenners naderen wordt de weg vrijgehouden en dus afgesloten voor ander verkeer. Motoragenten begeleiden de wielrenners en rijden voorop om de weg tijdig vrij van verkeer te maken. De deelnemers rijden 3 rondes. De Heilweg en een gedeelte van de Rivierweg worden dus 3 keer kort afgesloten (ongeveer 15 minuten), vlak voor en tijdens de doorkomst. Goed om te weten: de wielrenners doen ongeveer 30 minuten over het rijden van een ronde.
Tussentijds worden de wegen dus weer ongeveer 15 minuten opengesteld.

Verkeersregelaars en –begeleiders worden ingezet bij alle kruisingen. Ze zorgen voor een veilige doorgang voor renners en het overige verkeer. Ze wijzen verkeersdeelnemers in de juiste richting of sluiten tijdelijk de weg af.
Let op, dit kan zorgen voor oponthoud. Houd rekening met een langere reistijd. 

De Rijksweg richting gemeente Duiven is tijdens de etappe afgesloten. Verkeer kan via een omleiding richting Duiven.

Vragen en antwoorden

Kunnen de hulpdiensten wel ter plaatse komen?
Omdat het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars, kunnen de hulpdiensten er altijd langs.

Ik woon langs de route, kan ik dan niet met de auto weg?
Het zou kunnen dat u tijdens de wielerronde tijdelijk (10 tot 15 minuten) niet van huis kunt. Dat is wanneer de deelnemers passeren. Houd rekening met extra reistijd.

Ik wil in Duiven gaan kijken naar de ontknoping van de rit. Hoe kan ik daar het beste komen?
Wij adviseren u met de fiets te gaan. De rijksweg is namelijk afgesloten voor (vracht-)auto’s. Gaat u wel met de auto, dan kunt u het beste de omleiding volgen, die gaat via de Rivierweg, het bedrijventerrein en de Oostsingel.