Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Nieuwe locaties voor laadpalen in Westervoort

10 september 2021
De gemeente Westervoort stimuleert de overstap naar elektrisch rijden door openbare laadpalen te plaatsen. Deze palen zijn bestemd voor inwoners die hun elektrische auto niet op eigen terrein kunnen opladen. In samenwerking met adviesbureau Over Morgen zijn mogelijke nieuwe locaties voor laadpalen in kaart gebracht. 

Westervoort werkt al sinds 2017 met een zogenaamde plankaart voor laadpalen. Verwacht wordt dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren sterk zal toenemen. Daarom wordt de bestaande plankaart uitgebreid. Bij het selecteren van geschikte locaties voor laadpalen is gekeken naar locaties die voldoen aan de ‘plaatsingscriteria’. Er wordt bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met het zicht op de laadpalen, het gemeentebeleid en de technische eisen voor het plaatsen van de laadpalen.

Plankaart

Door geschikte locaties op een plankaart vast te leggen, kunnen laadpalen in de toekomst gemakkelijker en sneller worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld als elektrische rijders bij de gemeente een verzoek indienen of wanneer een huidige laadpaal een te hoge bezettingsgraad krijgt. De uitbreiding van het aantal laadpalen hangt dus af van de daadwerkelijke groei van het aantal elektrische auto’s in Westervoort.

Inspraak

Van 20 september tot en met 17 oktober kunnen inwoners op de voorgestelde locaties reageren en zelf ook locaties voorstellen. Op 28 september om 19.30 vindt er een online informatieavond plaats. Tijdens die bijeenkomst wordt het plan toegelicht en krijgen de inwoners de gelegenheid om te reageren.

Meer informatie over de plankaart en de inspraakprocedure is te vinden op de website van samen1nergie.nl.