Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Mantelzorgers, fijn dat ze er zijn!

30 augustus 2021
Zorgt een familielid, vriend, buur of goede kennis al een poosje voor u? Geef hem of haar een waardering van een VVV-bon ter waarde van € 10. Dit bedrag krijgt u van de gemeente Westervoort.

Mantelzorg

De gemeente heeft veel waardering voor alle mensen die belangeloos zorgen voor iemand in hun naaste omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Die waardering verzilvert de gemeente door het ‘Mantelzorgcompliment’ uit te delen. In verband met de bezuinigingen is het beschikbare budget verlaagd.

Hoe aanvragen

Heeft u in 2020 het Mantelzorgcompliment ontvangen en heeft u hier nog steeds recht op? Dan hoeft u niets te doen. Vanaf dit jaar ontvangt u een VVV-bon van € 10. De VVV-bon wordt in september per post aan u toegestuurd.

Heeft u het Mantelzorgcompliment nog niet eerder aangevraagd en is er iemand in uw naaste omgeving waarvan u vindt dat hij of zij in aanmerking komt voor het Mantelzorgcompliment? Vul het formulier in op www.westervoort.nl/mantelzorg.

Van 1 september tot 1 december 2021 kunt u een aanvraag doen. Dit kan alleen digitaal. Het aanvraagformulier maakt gebruik van verplichte velden en DigiD-herkenning. Daarmee kijkt de gemeente of u het Mantelzorgcompliment krijgt. Per adres kunt u één Mantelzorgcompliment aanvragen. 

Vragen?

Heeft u vragen over het Mantelzorgcompliment of over de werkwijze? Neem gerust contact op met het Sociaal Loket van de gemeente Westervoort. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur op telefoonnummer 026 - 317 99 11.