Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Informatie voor ondernemers

Landelijke regelingen

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn veel ondernemers en bedrijven in de problemen gekomen. Op de website van Rijksoverheid  vindt u meer informatie voor ondernemers en bedrijven zoals de tijdelijke financiële regelingen die het kabinet heeft getroffen.

Let op! Momenteel wordt er tegen betaling ondersteuning aangeboden bij het invullen van de Tozo-formulieren door bemiddelingsbureaus en tussenpersonen. Doe dit niet. Neem contact op met RSD de Liemers als u er niet uit komt.

Gemeentelijke regelingen

Gemeentelijke belasting

Noodlijdende bedrijven, verenigingen en instellingen die kunnen uitleggen dat zij door de uitbraak van corona  in betalingsproblemen zijn gekomen, kunnen digitaal uitstel aanvragen van betaling van de gemeentelijke belasting. In overleg wordt dan de betaaltermijn(en) vastgesteld.​

Tijdelijke verruiming terrassen

Wilt u uw terras tijdelijk verruimen? Dan dient u hiervoor een aanvraag te doen bij de gemeente. De gemeente controleert of u zich houdt aan de geldende eisen en richtlijnen.
 
De belangrijkste voorwaarden zijn:
 • Een eventuele verruiming kan alleen bij voldoende ruimte. Dit is mede afhankelijk van de medewerking van de buren en de verkeerssituatie ter plaatse.
 • Het aantal extra vierkante meters wordt gemaximeerd op basis van het vergunde aantal zitplaatsen. Het terras kan dus wel in aantal vierkante meters toenemen, maar niet in het aantal bezoekers. Het aantal tafels en stoelen blijft dus hetzelfde en neemt niet toe.
 • Op de terrassen mag, met in achtneming van alle veiligheidsvoorschriften, een buitentap en een toiletvoorziening geplaatst worden. Dit dient bij deze aanvraag aangegeven te worden op de tekening.
 • De exploitatie vergunning wordt in eerste instantie verleend tot 1 oktober 2021.
 • Er zijn geen kosten verbonden aan deze vergunning.
 • Het is niet toegestaan om theaters te gebruiken of muziek ten gehore te brengen.
 • De weg mag niet geblokkeerd worden voor het gebruikelijke verkeer.

Liemers ondernemersportaal

Het Liemers ondernemersportaal is een platform waar alle Liemerse ondernemers hun vragen kunnen stellen en innovatieve ideeën kwijt kunnen.

Het regieteam van het Liemers Ondernemersportaal wordt gevormd door een team collega’s van alle Liemerse gemeenten (Duiven, Westervoort en Zevenaar), RSD de Liemers, Werkgeversservicepunt Midden Gelderland en een aantal ondernemers. Zij staan ondernemers te woord, denken mee waar mogelijk, verbinden en wijzen ondernemers de weg.

Het Liemers Ondernemersportaal:

 • Voor dagelijkse ondersteuning rondom werk en inkomen;
 • Binnen 24 uur na het melden van uw vragen via de website, krijgt u contact met de juiste Liemerse regisseur;
 • Voor contact met een medewerker van de deelnemende overheden of een mede-ondernemer;
 • Met een netwerk van regisseurs zodat u met de juiste persoon in contact wordt gebracht;
 • Voor vragen over het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Ook staan wij open voor innovatieve ideeën die u met ons wilt delen.
 • Of gewoon voor een luisterend oor!

Hoe werkt het?

Stel uw vraag via het online formulier op www.rsddeliemers.nl/liemers-ondernemersportaal.
Binnen 24 uur of op de eerstvolgende werkdag, krijgt u persoonlijk contact met de juiste regisseur van het Liemers Ondernemersportaal die u helpt de vraag te beantwoorden.

Alle gestelde vragen worden geregisseerd. Mocht regelgeving veranderen en/of we vinden op een later moment een passend initiatief voor een gestelde vraag, dan nemen we opnieuw contact op met de ondernemer.

Wat kost het?

Het Ondernemersportaal wordt gefinancierd door de drie gemeenten. Hierdoor is gebruik maken van het portaal voor ondernemers gratis.