Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Informatie rondom activiteiten

Een overzicht van alle maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid

Activiteiten

Evenementen

Vanaf 1 juli kunnen evenementen onder voorwaarden weer worden gehouden. De 1,5 meter afstand moet hierbij in ieder geval gehanteerd worden. In overleg met aanvragers van een evenementenvergunning of -melding bekijkt de gemeente de mogelijkheden. Een aanvraag kunt u indienen via onze website (onder het kopje Vergunningen). Neem bij twijfel telefonisch of via e-mail contact op met de gemeente.

Binnen de gemeente Westervoort gaan de volgende activiteiten niet door:

  • Sinterklaasintocht.

Voetbalkooien

Vanaf 1 juli hoeven jongeren tot 18 jaar geen afstand meer te houden tot elkaar. Het sporten in een kleine ruimte als een voetbalkooi is dan weer mogelijk. 

Noodverordening

Voor het handhaven van de landelijk afgekondigde maatregelen is een noodverordening vastgesteld. Daarmee worden overtredingen van de maatregelen strafbaar. De noodverordening kunt u lezen op de website van de VGGM.