Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Gemeenteraad stelt Omgevingsvisie Westervoort vast

1 oktober 2021
Maandag 27 september stelde de gemeenteraad de Omgevingsvisie van Westervoort vast met daarin de ambities en doelen voor de aankomende 20 jaar. Westervoort is daarmee een van de weinige gemeenten in Nederland die nu al een Omgevingsvisie heeft.

Westervoort wil in de toekomst een duurzaam thuis, een gezonde, sociale en veilige omgeving, een vitale economie en een goede bereikbaarheid voor haar inwoners realiseren. De komende decennia komen er ook veel ontwikkelingen van buiten op de gemeente af. Denk aan de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, de beschikbaarheid van voldoende water en waterveiligheid. In de Omgevingsvisie komen deze ontwikkelingen ook aan bod binnen het thema ‘Klaar voor de toekomst’.

Proces

De toekomstvisie is tot stand gekomen na gesprekken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Tijdens de inspraakprocedure op de ontwerp Omgevingsvisie die dit jaar van 22 april tot 3 juni liep, kwamen er met name verzoeken om meer aandacht te hebben voor woonproblematiek. In de definitieve Omgevingsvisie is hier rekening mee gehouden.

Omgevingsvisie Westervoort

De visie kan op onze website ook in pdf worden gedownload.

pdf Omgevingsvisie Westervoort (PDF, 4.17 MB)