In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:

Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. 
Voor telefonie en sociale media gelden de normale openingstijden.

Gemeentelijke dienstverlening

Wat doet de gemeente Westervoort?

Wij zetten hieronder op een rij welke maatregelen de gemeente neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle maatregelen gelden in elk geval tot en met dinsdag 28 april 2020.

 • Voor het gemeentehuis gelden aangepaste openingstijden:
  • Het gemeentehuis is alleen ’s ochtends open, op maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
  • De openingstijden voor telefonie en sociale media zijn ongewijzigd van 8.00 – 16.00 uur op maandag tot en met donderdag en van 8.00 – 12.30 uur op vrijdag.
 • Wij verzoeken u om alleen een afspraak (telefonisch of online) met de gemeente te maken als het niet kan wachten.
 • U mag met 1 persoon tegelijk naar binnen. Komt u voor een reisdocument voor een minderjarige? Dan mag 1 volwassene met het kind mee naar binnen.
 • Heeft u een afspraak in het gemeentehuis en/of wilt u afval brengen bij het afvalaanbiedstation, maar heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u om niet naar het gemeentehuis en/of het aanbiedstation te komen en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op: (026) 317 99 11.
 • Medewerkers nemen alle hygiënemaatregelen in acht. Medewerkers die thuis kunnen werken, is gevraagd dit te doen. Op deze manier hoopt de gemeente bij te dragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.
 • Wij vragen u zoveel mogelijk met pin te betalen.
 • Huisbezoeken door de gemeente gaan alleen door als het strikt noodzakelijk is. Deze worden nu zoveel mogelijk telefonisch gedaan.

Aanbiedstation

Het afvalaanbiedstation is volgens de normale openingstijden geopend.

Bent u van plan om afval te komen brengen? Houdt dan rekening met de volgende voorschriften:

 • Kom alleen als het echt moet. Probeer oude spullen zoveel mogelijk tijdelijk thuis te bewaren.

En verder gelden ook hier de richtlijnen van het RIVM:

 • Kom alleen.
 • Heb zo min mogelijk contact met anderen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Afvalinzameling

De papierinzameling gaat niet door. Ophaalbedrijf Suez richt zich voorlopig alleen op het ophalen van GFT, restafval en PMD.

2Switch

Het ophalen van herbruikbare spullen door 2Switch is tijdelijk niet mogelijk. Ook kunt u tijdelijk geen goederen brengen naar de winkels. Zie hiervoor de informatie op de website van 2Switch.

Gemeentelijke sportaccommodaties

Alle sportaccommodaties (sporthallen, sportvelden, kantines, zwembaden) zijn gesloten. Het is verboden voor onbevoegden om sportvelden te betreden.

Raadsvergadering en commissievergaderingen

De gemeenteraadsvergadering en andere raadsbijeenkomsten zijn geschrapt. De agendapunten worden doorgeschoven.

Markten

De weekmarkt (elke vrijdagochtend) op het Dorpsplein gaat door.

Gaat u naar de markt? Houd, net zoals in de supermarkt, afstand van elkaar (het liefst 1,5 meter) en betaal zoveel mogelijk met pin. Als u eten koopt, neem het dan mee naar huis en eet het daar op.

Winkels en Horeca

Winkels en supermarkten mogen gewoon open blijven. Sommige winkels kiezen ervoor te sluiten. Kijk op de website van de winkel voor hun actuele informatie en openingstijden.

Alle cafés, restaurants, zalencentra en andere eetgelegenheden zijn gesloten, behalve eventuele afhaalgedeeltes. Bezorgen en afhalen van maaltijden blijft mogelijk. Dit geldt voor enkele cafetaria’s en pizzazaken. Bij het afhalen geldt: vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw bestelling direct mee naar huis (niet ter plaatse opeten).

Openbaar vervoer

Voor informatie over de maatregelen in het openbaar vervoer kunt u terecht op de websites van de verschillende vervoerders.

De noodverordening kunt u lezen op de website van de VGGM.