In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden in elk geval tot 1 september 2020 aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we van ma - do geopend van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Geef samen kleur aan uw buurt

20 juni 2019
Wilt u ook graag meer en mooier groen in uw straat? Dat kan door samen met buurtbewoners een stuk openbaar groen in uw straat te adopteren. De gemeente helpt u graag bij het maken van een goede start met advies, hulp bij de uitvoering en een bescheiden financiële bijdrage.

Samen met uw buren tuinieren is heel gezellig, en zorgt voor leuke nieuwe contacten. De wijk wordt mooier en groener. Ook vlinders en bijen profiteren van meer en nieuwe soorten groen. Dat is prettig wonen!

De gemeente hanteert een aantal uitgangspunten voordat er tot adoptie van het groen wordt overgegaan. Bijvoorbeeld dat het geadopteerde groen openbaar toegankelijk blijft en dat alle omwonenden akkoord moeten zijn. Daarnaast moeten minimaal drie huishoudens samen het initiatief nemen.

U kunt kiezen voor het anders inrichten van een bestaand perk of plantsoen met andere planten en stuiken, maar bijvoorbeeld ook voor het inrichten van een moestuin. Het verfraaien van een bestaand plantsoen behoort ook tot de mogelijkheden. U laat staan wat er al is geplant, voegt eventueel nog iets nieuws toe en onderhoudt het perk zelf. Het verfraaien van het groen bij een speeltuin of het aanleggen van perkjes langs de gevel (geveltuintje) is ook mogelijk.

Wilt u samen met buurtbewoners een stukje openbaar groen onderhouden? Of hebt u een leuk initiatief of nog vragen? Maak dan een afspraak met de gemeente. Dat kan telefonisch (026) 317 99 11 of via een mail naar binnenstebuiten@1stroom.nl.