Deelname collectieve ziektekostenverzekering

Publicatiedatum: 
23 november 2018
Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en een vermogen van niet meer dan € 6.020,00 voor een alleenstaande en € 12.040,00 voor een echtpaar? Dan betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering! Studenten zijn uitgesloten voor deelname aan deze regeling.

Wist u dat?

U recht heeft op goede zorg. Ook als u een lager inkomen heeft of een uitkering krijgt. Zéker als u door een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. Daarom betaalt de gemeente gedeeltelijk mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk. Deze zorgverzekering heet de ‘GarantVerzorgd’. Wij bieden u deze aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis.

Wilt u gebruik maken van deze collectieve verzekering, dan is het belangrijk dat u zich ook aanvullend verzekert voor minimaal aanvullend GarantVerzorgd pakket 1 en voor het pakket GarantTandVerzorgd 250. Hiermee bent u goed verzekerd. De gemeente vergoedt geen medische kosten die normaal via dit aanvullend pakket vergoed worden.

Uw voordeel:

  • De gemeente Westervoort betaalt mee aan uw premie.
  • U krijgt kortingen op de basisverzekering en op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.
  • U heeft toegang tot extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp.
  • Uw volledige eigen risico wordt vergoed via de zorgverzekeraar als u
    • hoge zorgkosten heeft en het eigen risico grotendeels of geheel moet betalen.
    • en kiest voor de uitgebreidere verzekering van pakket 3.
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

GarantVerzorgd ook voor u?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent, bij de zorgverzekering GarantVerzorgd is iedereen met een laag inkomen, weinig of geen vermogen en/of hoge zorgkosten uit de gemeente Westervoort van harte welkom.
Of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering GarantVerzorgd hangt af van uw situatie en de samenstelling van uw huishouden. Is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking.

Wat is 120% van de bijstandsnorm?

De bedragen zijn netto per maand.
€ 1.136,08 voor een alleenstaande of alleenstaande ouder van 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd
€ 1.622,98 voor gehuwden/samenwonenden/gezin van 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd
€ 1.278,43 alleenstaande of alleenstaande ouder met pensioengerechtigde leeftijd
€ 1.747,82 voor gehuwden met pensioengerechtigde leeftijd.

Wanneer kan ik overstappen?

U kunt nu nog niet overstappen, dit kan alleen aan het eind van het jaar. Wel kunt u zich vanaf nu aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl of via de OverstapCoach van Menzis, telefoon (088) 222 40 80. Geef aan dat het om een gemeentepolis gaat. Na aanmelding bij Menzis toetst de gemeente of u in aanmerking komt en ontvangt u hierover bericht. Uw huidige verzekering wordt opgezegd en u bent per 1 januari 2019 verzekerd via GarantVerzorgd.

Vragen?

Heeft u een vraag over een vergoeding, neem dan contact op met Menzis Klantenservice, telefoonnummer (088) 222 40 40.

Heeft u een vraag over uw inkomen? Neem dan contact op met de gemeente Westervoort via telefoon (026) 3179911.

Bent u al verzekerd bij Gezondverzekerd van Menzis, ontvangt u in november een persoonlijk bericht van Menzis over de eventuele wijzigingen en de nieuwe polis.