Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Datalek bij gemeenten Duiven en Westervoort

15 oktober 2021
Op donderdag 14 oktober is er bij de gemeenten Duiven en Westervoort een datalek ontstaan. Dit datalek is ontstaan door een mailing voor een enquête over de dienstverlening omgevingsvergunning.

Het gaat om ruim 700 mailadressen. De mailinglijst is niet in BCC gezet, waardoor alle e-mailadressen voor alle geadresseerden zichtbaar zijn. Een menselijke fout die niet had mogen gebeuren. We kunnen dit helaas niet terugdraaien en betreuren deze gebeurtenis. 

Beide gemeenten hebben inmiddels aan alle geadresseerden excuses aangeboden. Daarnaast is hen gevraagd extra alert te zijn op inkomende mail van onbekende afzenders. 
Inmiddels is dit datalek gemeld bij onze functionaris Gegevensbescherming. Het datalek wordt ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 
Verder onderzoeken we de technische mogelijkheden om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.