Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de oneven weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Aardgasvrij: Transitiewijk Westervoort bekend

19 oktober 2021
In Westervoort zal De Mosterdhof het eerst stoppen met aardgas. Dat staat in de Transitievisie Warmte die vorige week door burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort is vastgesteld.

In Westervoort wordt de Mosterdhof het eerst aardgasvrij. De wijk gaat overigens niet voor 2030 van het aardgas af. Bewoners worden geholpen om hun huis in eigen tempo klaar te maken voor een aardgasvrije warmtevoorziening, dit noemen we transitie gereed. Dit sluit aan bij de plannen rond Mooi Mosterdhof en het uitvoeringsprogramma dat eerder dit jaar is vastgesteld.

Transitievisie Warmte

Alle gemeentes in Nederland hebben van de Rijksoverheid de opdracht gekregen om voor het eind van dit jaar vast te leggen hoe zij gaan stoppen met het verbruik van aardgas. Voor de gemeente Westervoort is de Transitievisie Warmte in samenwerking met 1Stroom opgesteld door De WarmteTransitieMakers.

Aardgasvrij

De startwijken zullen na de vaststelling van de Transitievisie Warmte in december minimaal acht jaar bezig zijn om met het gebruik van aardgas te stoppen. In de Transitievisie Warmte is te zien in welke volgorde de overige wijken met aardgas zullen stoppen.

Meer informatie?

In november 2021 stelt de gemeenteraad de Transitievisie Warmte en de transitiewijk vast. Al het nieuws over de Transitievisie Warmte kunt u volgen via Samen1nergie.