Aanvragen mantelzorgcompliment 2019

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor hulpbehoevenden. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een familielid, vriend of kennis zijn. Woont u in Westervoort en heeft u een mantelzorger? Dan kunt u tot en met 31 december 2018 voor uw mantelzorger een compliment aanvragen. U krijgt dan een eenmalige waardering/vergoeding van €100,- voor uw mantelzorger. U kunt desgewenst het mantelzorgcompliment verdelen over meerdere mantelzorgers.

Wat u moet weten

U kunt geen mantelzorgcompliment meer aanvragen, aanvragen kon tot 31 december 2018.

Voorwaarden

U kunt een compliment aanvragen als u

  1. langer dan één jaar een maatwerkvoorziening ontvangt en daarnaast een mantelzorger heeft, of 
  2. geen maatwerkvoorziening ontvangt, omdat in uw situatie alle ondersteuning wordt verricht door een mantelzorger.

Aanvraagformulier en hoe verder?

U kunt het aanvraagformulier online invullen. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk beoordelen en het mantelzorgcompliment 2018 uitbetalen.

Mantelzorgondersteuning

In onze gemeente zijn mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Het Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.  Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Mikado en is gevestigd aan de Fuutstraat 50, 6921 JH in Duiven. Het is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 28 20 32 of per e-mail: MVT@mikado-welzijn.nl

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding over het mantelzorgcompliment? Dan kunt u bellen naar (026) 317 99 11, lokaal tarief. U kunt vragen naar Willy Schurink of Ria Pauwelsen.