U bevindt zich op: Home Actueel Nieuws- en persberichten Welkom in Woonzorgcentrum Hamerstaete

Welkom in Woonzorgcentrum Hamerstaete

Dit item is verlopen op 31-03-2014.

Op 27 januari 2014 heette Diafaan de eerste bewoner van het nieuwe woonzorgcentrum Hamerstaete (aan de Hamersestraat in Westervoort) welkom. Het is een uniek concept in Westervoort, zowel qua wonen en zorgdienstverlening als participatiemogelijkheden.

Peter Vermeulen, zorgmanager van Diafaan: 

We hebben gekozen voor kleinschalige woonvormen. Per groepswoning niet meer dan acht personen, waardoor een heel knusse en geborgen sfeer ontstaat. Daarnaast hanteren we een thematische aanpak. De groepswoningen hebben het thema ‘Herkenning en Vertrouwen’. Onze bewoners zien dat terug in de inrichting ervan. Van muurbekleding tot servies, alles is in de stijl van vroeger. De bewoners hebben ook de mogelijkheid om eigen meubilair in de gezamenlijke huiskamer te plaatsen, zoals de eigen vertrouwde stoel. Onze dementerende bewoners bieden we extra aandacht door middel van omgevingszorg. Dat betekent dat de omgeving wordt aanpast aan de beleving van een dementerende.

Diafaan biedt in Hamerstaete een thuis aan dementerenden, mensen met een intensieve zorgvraag en hen voor wie mantelzorg niet meer toereikend is.

Lees verder op: http://www.diafaan.org/diafaan/NL/home.php?&mode=nieuws&keuzeid=696

Wonen, werken of vrijwilliger worden in Hamerstaete?

Neem dan contact op met Diafaan.

  • Zorgbemiddelingsbureau 0316 28 47 00 (wonen)
  • Mobiliteitsbureau 0316 54 88 88 (werken)
  • Frontoffice 0316 56 68 66 (vrijwilliger)